Emin Ali Yaşin İlkokulu

Seyit Ömer Mh. Hüseyin Kazım Sk. No2 Kocamustafapaşa/ Fatih/İstanbul
Vizyon
Öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatı veren, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışan, kültürlü ve bilim alanında lider bir kurum olarak hedefimiz şunlardır: Okulumuzda birinci öncelik öğrenme sürecinin en iyi şekilde işletilmesi olsun. Veli, öğrencisini gönderdiği okuluyla gurur duysun. Öğretmenler ve öğrenciler öğrenme sürecinin içinde yer almaktan mutlu olsun. Çalışanlar yapmakta olduğu işten keyif alarak bunu yaşamına yansıtıp, okuluyla övünsün. Okulumuzda yer alan herkes, her zaman gelişime ve değişime açık ve üretici olsun.
Misyon
Emin Ali Yaşin İlkokulu olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, yaratıcı ve pozitif düşünen,bilgili ,saygılı ,yenilikçi ,özgüveni gelişmiş, 21.yy. değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bireyleri yetiştirmek için varız.
Başarılar
Okulumuz öğrencilerinden Elif Naz SİVRİ 2020-2021 eğitim öğretim yılında "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" konulu resim yarışmasında FATİH İlçesinde 1. olarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Okulumuzun 2020-2021 eğitim öğretim yılındaki başarılarından bir diğeri de Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün düzenlediği "10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü" konulu ilkokullar arası resim yarışmasında öğrencimiz Sümeyye YALÇIN 2.olmuştur. "Enerji Verimliliği" konulu Fatih ilçesindeki ilkokullar arası düzenlenen resim yarışmasında, Öğrencimiz Burcu Sare ÖZTÜRK 1. ve Şevval Nur AKSOY 2. olmuştur. Okulumuz öğrencilerinden Mira Nisa AŞIK 2019-2020 eğitim öğretim yılında "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü" konulu resim Yarışmasında Fatih ilçesinde 1. olmuştur.
Sabah Giriş: 08.00 Sabah Çıkış: 12.50 Öğlen Giriş : 13.05 Öğlen Çıkış: 17.55
Ulaşım
1- İETT´nin 35A (BEYAZIT - KOCAMUSTAFAPAŞA)35D (BALAT - KOCAMUSTAFAPAŞA)35 (EMİNÖNÜ - KOCAMUSTAFAPAŞA)35C (TAKSİM - KOCAMUSTAFAPAŞA)hatlarından birini kullanarak son durak olan Kocamustafapaşa durağında inip, 2 dk yürüyerek okulumuza ulaşabilirsiniz. 2-Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Çapa-Şehremini durağında inip okulumuza 5 dk yürüyerek ulaşabilirsiniz.
İlçe merkezi
Sportif Etkinlikler
2019-2020 Eğitim öğretim yılında Geleneksel Çocuk Oyunları Seksek Yarışmasına katılım sağladık. Öğrencilerimiz, 2012 Yaş grubunda dereceye girerek İstanbul il finalinde yarışmaya hak kazandılar. 2013-2014 Yaş grubu öğrencilerimiz de ilçe 1.si oldular.
Bilimsel Etkinlikler
2020-2021 eğitim öğretim yılında düzenlenen Fatih İlçesi Okullar Arası Online Satranç Turnuvasında okulumuz öğrencilerinden Salih Berkay YILDIZ 2. ve Talha BAŞ 4. olmuştur.