T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Emin Ali Yaşin İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1968 yılında betonarme olarak 3 katlı ve 14 derslikli inşa edilmiştir...

 

 

Okulumuz 1968 yılında betonarme olarak 3 katlı ve 14 derslikli inşa edilmiştir.1980 yılına kadar Topkapı Ortaokulu ile birlikte eğitim ve öğretim aynı binada müşterek sürdürülmüştür.1980 yılından sonra binaya kat ilavesi yapılmış ve okulumuza 8 derslik daha kazandırılmıştır.

 

 Okulumuzun ilk adı Odabaşı İlkokuludur. 1894 yılında dünyaya gelen ve Askeri Rüştiye'den sonra Harp Okuluna giren fakat okulu bitirmeden ayrılıp, yurdumuzun düşman işgalinde büyük cesaret örneği gösteren Emin Ali Bey'den almıştır. Topkapı'daki düşman birliklerine ait silah deposunu basan ve silahları Samatya'dan Haydarpaşa'ya oradan da Anadolu'da kurulmuş olan Mustafa Kemal'in ordusuna göndererek büyük kahramanlık göstermiştir.

 

 Okul binasının zemin katındaki 2 oda, 1980 yılından2006 yılına kadar İlçe Seçim Kurulu'na ev sahipliği yapmıştır.2006 yılında Fatih Belediye Başkanlığı tarafından zemin katta Çok Amaçlı Salon yaptırılmıştır. Öğrenci, öğretmen ve veliler için etkinlikler, burada yapılmaktadır.

 

 Okul Binası,2009 yılında Eğitim yapılarını güçlendirme Projesi kapsamında deprem güçlendirmesine alınmış ve bugünkü fiziki yapısına kavuşmuştur.

 

 2007 yılında Köy Öğretmenleri Haberleşme Ve Yardımlaşma Derneği'nin katkıları ve Fehamet TECMEN Hanımefendinin bağışlarıyla Fen ve Teknoloji Laboratuvarı ile Kütüphane, okula kazandırılmıştır.    Ayrıca kazan dairesi, kantin, arşiv, malzeme odası, spor odası, okul aile birliği odası, okul rehberlik servisi odası mevcuttur.

 

 Okulumuz 20 derslik ilkokul, 3 derslik 5 şubede eğitim veren okul öncesi müstakil olarak okul bahçesinde eğitime devam etmektedir. Okulumuzda ikili öğretim yapılmaktadır

 

 Teknolojik alt yapısı ve donanımları ile görsel-işitsel eğitimin yanında proje tabanlı eğitim yapılmaktadır. Okulumuz, 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında finansmanı Avrupa Birliğince sağlanan Okul Ortaklıkları Comenıus Projesine dahil olmuş ve bu kapsamda bilgi alış-verişinde bulunmuştur. Ayrıca okulumuz Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesinde BEYAZ BAYRAK almıştır.

 

2019-2020 Yılında İlkokul olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.10.2021 - Güncelleme: 07.10.2021 09:56 - Görüntülenme: 595
  Beğen | 11  kişi beğendi