EMİN ALİ YAŞIN KİMDİR?

EMİN ALİ YAŞİN´İN HAYATI

Emin Ali Yaşin 1894 Yılında İzmit´de dünyaya geldi,İlk ve Askeri Rüştiye´den sonra Harp Okuluna Girdi.Yurdumuzun düşman işgali sırasında ordudan ayrıldı.

İçindeki vatan aşkı sönmeyen Emin Ali Yaşin Bey çok daha önemli ve kendisi için tehlikeli görevlere atıldı.Yanına aldığı kendisi gibi birkaç vatanperver arkadaşıyla Topkapı´daki işgal kuvvetlerine ait silah depolarını basarak silahları kaçırmıştır.Samatya sahilinden Haydarpaşa´ya Oradan da Anadolu´da kurulmuş olan Mustafa kemal´in ordusuna göndererek büyük yarar sağlamıştır.

Yurdumuzun düşman işgalinde kurtuluşunda ve Cumhuriyetimizin ilanından sonra Yaşin soyadını aldı.Türkiye kızılay merkezi´nde,Türkiye Çoçuk Esirgeme kurumun´da Halkevlerinde ve Türk Hava kurumu´nda Çeşitli idarecilik ve genel Başkalıklsrsı görelerinde bulunmuştur.

1964 yılında 70 yaşında istanbul´da vefat etti . Yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı dolayı aynı yıl yapılmış olan okulumuza da Emin Ali Yaşın adı verilmiştir.

Yayın: 07.10.2021 - Güncelleme: 07.10.2021 09:56 - Görüntülenme: 726